Tuesday, 10 January 2012

PRESENTATION SAYA

halu3.. rasenyer cam dah lame je x conteng2 blog nie.. Bizi la sayang. Lagipon mood nak ''menconteng" tu xde. Bukan senang nak karang ayat tau. Nak la tulis yg menarik2 even Kiki tau bukan ade sape pon yg nak bace blog xde cop SIRIM Kiki nie. Hahahaha..

Oke la.. Sebenarnya Kiki nak cite pasal Presentation BBM 110 tadi. BBM ni subjek Bahasa Melayu Pejabat.
Satu group orang tapi group kami ada 6 orang. Task ni dah dapat since minggu lepas lagi tapi disebabkan kami masing busy ngan presentation ofis, malam semalam baru terkial-kial nak bukak power point. So far, presentation oke je. Berjalan dengan lancar tapi masih banyak kekurangan.



Komen Madam Hidayah :
# Slide menarik
# Info lengkap
# cara menjawab soalan dari audience pon x de masalah

Alhamdulillah..


Banyak task yg dah settle tapi banyak jugak yang belum settle lagi. Subjek Ofis pulak memang banyak sangat2 yang perlu di"settle"kan. Kali nak buat yang terbaik.

Untuk sem nie Kiki rase cam lebih yakin bile present kat depan kawan2. Mang la ketaq2 tu ade lagi tapi x de la stupid sangat macam sem lepas.

ermmm.. Hari tu pas submit report ofis kat Sir Wan kami sume ade g jumpe die sebab nak tanye pasal report yang kami anta tu la. Kami buat pasal PLUS Expressway. Nak tau markah, komen & segala bagai kat sir. Ape yang sir komen banyak yang negatif. Mang kecewa giler la ngan komen tu tapi mang betul pon report tu teruk. Banyak yang silap. Pastu Sir nasihatkan suh kami buat yang terbaik untuk presentation kalau nak dapat markah agak baik untuk asignment tu.

Disebabkan komen2 tu la semangat aku macam  terbakar. Rase nak sangat buat yang terbaik tu presentation tu.

Tuk task ni Kiki duk satu group dengan Nadiaezhaty & Pip. Disebabkan Ezhaty antara yang terpandai bab2 slide ni soo kami memberi kepercayaan yang sepenuhnya pada dia. Alhamdulillah sehari sebelum present tu slide kami dapat disiapkan dengan sempurna. Malam sebelum present tu kami giat cari video menarik tuk masukkan dalam slide tu. Tido pun agak kelewatan gak malam tu gare2 slide tu.

Bangun pagi2 buang jauh2 masalah & rase semangat giler nak present. Kami dah cadang dah nak pakai baju sama kaler. Kami setuju pilih kaler marroon. 


Pagi tu sebelum masuk kelas saje nak jumpe Sir Wan tuk tanye pendapat die sal slide yang kami buat tu. Mase masuk ofis tu ade group dzakirah & da geng. soo kami pun tunggu la sampai mereka habis. 

Belum sempat kami duduk Sir dah cakap 
" Awak kene challenge group tu (group dzakirah tu).. Slide mereka the best!! "

Gerun baq ang dengar camtu. hahahaha.. Rase macam tercabar sangat. So kami tanyelah ape penambahbaikan yang boleh kami buat pada slide. Sir pon jawab "bla.. bla.. bla..bla.." sampai habis.

Tanpe membuang mase kami terus ke library & touch up slide kami mane2 yang patut. Kire macam sentuhan terakhirlaa..

Kami group terakhir yang present. Mase group dzakirah present aku mang fokus giler2 sebab nak tengok kehebatan slide die. Mang x dinafikan slide die btul2 gempaq. Mang The Best. Macam slogan kami di bilik 58A : BESSST BAQ ANG ( sambil jari buat isyarat good ).

Kini tiba masenya giliran kami. Takot giler masa tu. Duk kat depan cover ketaq. Dah la position Kiki betul2 depan Sir. Huhhh.. Memandangkan kelas tu kecik je, mudah la sikit kami melontarkan suara. Tak perlu suare deras2 orang kedah kate.

Dengan penuh yakin Kiki menyampaikan info2 pasal PLUS. Chewaaahh.. Kami present lebih kurang 15 minit kott.. 

All was done & now time tuk dengar komen dari Sir Wan pulak.

Alhamdulillah komen yang diberikan sangat2 positif. Sir sangat suke slide yang kami buat nie. Syukur sangat3. Mang cayang giler kat Sir Wan.

Lagi terharu bile Sir cakap
" Shakila is the best !! Lepas nie present macam Shakila "

Rase nak meleleh air mate time. Terharu giler. Thanx taw sir.
Di atas tekanan yang diberikan saya dah buat yang terbaik dan saya rase itu adalah presentation terbaik dalam hidup saya.

Kes presentation tu x berkesudahan lagi sampai hari ni bila ade 3 gadis molek datang kat Kiki & mintak nak tengok slide tu. Ermm ilmu yang baik perlu dikongsi bersama kan??

Nak ambik idea boleyh  tapi diingatkan bahawa originality tu penting k!!




No comments:

Post a Comment