Thursday, 8 December 2011

i love MatLuthfi

Assalamualaikum...

Haaaa... meh3... meh rapat2 meh cik Kiki nak habaq kat hangpa suma pasai MatLuthfi yang ensem masyem nie... Haahahahahahahaha.. Gedix nak cakap loghat Kedah pulak dah..



X taw la nape sejak "kedepanan" nie rase ketagih pulak ngan video2 die. Erm mamat nie mang cute & video mang lawak la.. Memang melambak-lambak video die kat dalam you tube tue.. Kiki rase korg pon mesty dah pernah tengok dah video die nie kan ??

Actually mamat nie belajar kat oversea. Die belajar kat Curtin University di Perth, Australia. Kalau dengar cara die ckap mang dah dapat teka dah die nie owang negeri Jelapang Padi (Kedah). Owang Sungai Petani rupenye.
Tak banyak pon yang Kiki taw sal die nie. Yang Kiki tau mak die asal dr Penang. OKEBAI depa owg utara !! (tacing gaban)



Oke.. Nie lagi sorg anak KEDAH. Yang ni pulak Anwar Hadi. Samelah macam Matluthfi gak. Sebenarnya video die lagi melambak dari Matluthfi tu tapi aku rase Matluthfi lagi pemes kottt..
Die nie pun same belajar kat Australia. WE pon aku lebih minat pade Matluthfi taw sebab video yang die buat sume ade mesej positif & bukan sekadar unuk berjenaka.


Niat di hati mang la nak upload satu due video diorg tp wifi nie lembap la pulak. Korg tgk la sendri kat you tube yee.. X rugi pun tgk video diorg nie.


Ermm.. bagi yang duk jauh dari ketiak mak tu kan ( lebih dari 2 marhalah oke, setakat 2 meter X PAYAH sibuk) elok tgk video Matluthfi nie.  Sebab dalam video die banyak pasal pengorbanan seorg ibu. Lagi2 pada anak2 yang cam dah x bape nak ingat kampung halaman tu mang elok sangat la tu tgk video mamat nie. Hahahahahahaha.. Joke je~~


Congrate tuk Matluthfi sebab dari artikel yang aku bace hari tu kate yang Matluthfi nie dah mengatasi populariti Remi Gaillard ( vlogger terkenal di Ferancis).


"Orang biasa yang menggunakan cara luar biasa untuk meluahkan sesuatu dengan keterbukaan (memberi atau menerima) teguran." (MATLUTHFI90)


Oke skang nie dah xde alasan tak nak tgk video die. BYE !! Selamat ber"enjoy"





kikisha







No comments:

Post a Comment